12 sztuk
- 2 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru
- cukier waniliowy
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 60g roztopionego masła
- 3 jajka
- 2 czubate łyżki dobrej jakości kakao
dodatkowo:
- 80g czekolady deserowej pokrojonej w kosteczkę
- czekoladowe kuleczki
Wszystkie składniki na ciasto
wymieszać mikserem. Do papilotek nałożyć ciasta do 3/4 wysokości.
Kawałki czekolady ułożyć i wcisnąć patyczkiem w ciasto, wierzch
posypać czekoladowymi kuleczkami. Babeczki piec w 190 stopniach
18-20 minut. Gotowe!
* Nie nazwałam ich muffinkami ze
względu na sposób przygotowania (nie mieszałam osobno suchych i
mokrych składników)!
A mleko?
OdpowiedzUsuń