21 maja 2012

Tort tęcza*



...Kiedy po raz pierwszy zobaczyłam ten tort obiecałam sobie że go zrobię na drugie urodziny mojej córki, przepis znalazłam tutaj. Wykonanie zajęło mi sporo czasu ale efekt wizualny oraz miny gości były bezcenne, niestety w smaku nie okazał się równie cudowny ale i tak było warto. Polecam!
a tak prezentował się w całości:

8 komentarzy:

  1. wygląda pięknie ale jak sama zauważyłaś wygląd to nie wszystko. chyba smak jest dla mnie ważniejszy

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepysznie i pięknie się prezentuje!

    OdpowiedzUsuń
  3. Jest rewelacyjny. Ale dlaczego w smaku już taki nie był?

    OdpowiedzUsuń
  4. moim zdaniem jest za ciężki tzn ciasto jest glinowane, można zjeść kawałek ale nie za duży a typowy tort śmietanowy na tradycyjnym biszkopcie jest lżejszy

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyglada pieknie, a przepis mozna zmodyfikowac i bedzie swietny rowniez w smaku!

    OdpowiedzUsuń
  6. też o tym pomyślałam :) ...wykorzystać przepis na tradycyjny biszkopt tylko dodać barwnik.

    OdpowiedzUsuń
  7. Serdecznie zapraszamy na castingi do nowego programu kulinarnego "MasterChef" w tvn

    W linku informacja o programie:

    http://www.tvn.pl/showbiz/kultowy-show-kulinarny-na-antenie-tvn-zglos-sie,47571,934.html


    Pozdrawiamy,

    Redakcja,
    MasterChef
    masterchef@tvn.pl

    OdpowiedzUsuń