Rozbijamy dokładnie schaby, doprawiamy
solą i pieprzem. Na każdym kawałku układamy szynkę
szwarcwaldzką, plasterek sera żółtego i kawałek ogórka
kiszonego, zawijamy. Zawijańce przekłuwamy wykałaczkami aby się
nie rozkleiły podczas smażenia, obtaczamy je w mace i smażymy na
głębokim oleju aż nabiorą złocistej barwy, na koniec dodajemy na
patelnię łyżkę miodu i na wolnym ogniu obtaczamy jeszcze raz
mięsko. Zawijańce układamy w naczyniu żaroodpornym, układamy
pomiędzy obrane i pokrojone marchewki, kawałki pietruszki. Na oleju
który pozostał z smażenia mięsa podsmażamy cebulkę a na koniec
dodajemy pieczarki i smażymy je aż troszkę zmiękną. Całość
zalewamy bulionem dodajemy przyprawy i doprowadzamy do wrzenia. Sosem
zalewamy nasze roladki i warzywa, przykrywamy naczynie pokrywką i
pieczemy w temperaturze 150 stopni około 30 minut pod przykryciem a
kolejne 10-15 bez pokrywki uważając aby nie przypaliły się nasze
warzywa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz