- 50g kaszy gryczanej
- 2 duże marchewki pokrojone w talarki
- Pęczek natki pietruszki
- Cebula posiekana w drobna kostkę
- Czosnek
- Sól, pieprz, przyprawa warzywna
- Łyżeczka masła
Na
maśle podsmażamy cebulę z czosnkiem i łyżką przyprawy warzywnej. Kaszę gryczaną
gotujemy z marchewką zgodnie z instrukcją podana na opakowaniu w osolonej
wodzie, odcedzamy. Mieszamy w rondelku z podsmażoną cebulą kasze z marchewką a
na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy sola i pieprzem do
smaku.
prosto i smacznie :)))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Olinka - Smakowy Raj
Pysznie:-)
OdpowiedzUsuńświetna propozycja, zdecydowania za rzadko jem kaszę gryczaną! :)
OdpowiedzUsuńKasz gryczana nie dość, że pyszna to jeszcze modna!
OdpowiedzUsuń