(2porcje)
- Drobno posiekane 2 średnie cebule
- Łyżeczka mąki
- Łyżeczka masła
- Marchewka
- 2 łyżki startego parmezanu
- 400ml bulionu warzywnego
- Sól, pieprz, łyżka sosu sojowego, ząbek czosnku, pół łyżeczki imbiru, szczypta tymianku
- Posiekana natka pietruszki
Posiekana
cebule obsmażamy na maśle aż się zarumieni, na koniec dodajemy mąkę, mieszamy. Do
gotującego się bulionu warzywnego dodajemy obraną pokrojoną marchewkę i
gotujemy na wolnym ogniu 12 minut. Do wywaru dodajemy zeszkloną cebulę z mąką i
przyprawy. Zupę gotujemy około 5 minut na wolnym ogniu bez przykrycia. Podajemy
z startym serem i pietruszką.
idealna również z makaronem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz