3 lutego 2014

Babeczki czekoladowe



12 sztuk
  • 2 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • cukier waniliowy
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 60g roztopionego masła
  • 3 jajka
  • 2 czubate łyżki dobrej jakości kakao

dodatkowo:
  • 80g czekolady deserowej pokrojonej w kosteczkę
  • czekoladowe kuleczki

Wszystkie składniki na ciasto wymieszać mikserem. Do papilotek nałożyć ciasta do 3/4 wysokości. Kawałki czekolady ułożyć i wcisnąć patyczkiem w ciasto, wierzch posypać czekoladowymi kuleczkami. Babeczki piec w 190 stopniach 18-20 minut. Gotowe!

* Nie nazwałam ich muffinkami ze względu na sposób przygotowania (nie mieszałam osobno suchych i mokrych składników)!

1 komentarz: