...To moje dyżurne ciasto dla gości, szybkie proste w przygotowaniu i zawsze wychodzi. Posiada ono jeszcze jedną ważną zaletę: jest wyjątkowo dobre i szybko znika, upodobał je sobie mój luby, więc często gości u nas w domu. Przepis ze zdjęciem pochodzi z mojego poprzedniego bloga.
Składniki:
6 jajek
3/4 szklanki cukru
6 jajek
3/4 szklanki cukru
cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki oleju
5 łyżek wody
2 łyżki octu jabłkowego
1,5 szklanki mąki
Owoce:
szklanka borówek
3 duże jabłka
Okrągłą formę na ciasto wysmarowuje masłem i obsypuje bułką tartą. Jajka z cukrem dobrze ucieram mikserem i dodaje pozostałe składniki. Ciasto wylewam do formy i wciskam obrane i pokrojone w duże kawałki jabłka, obsypuje borówkami. Piekę w nagrzanym piekarniku około godziny w 180 stopniach. Przed wyłączeniem piekarnika sprawdzamy patyczkiem. Odstawiamy ciasto do wystygnięcia a przed podaniem obsypujemy cukrem pudrem. Gotowe!
Boróweczki jakie piękne :)))
OdpowiedzUsuńuwielbiam biszkopty, a ten wygląda pysznie
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie
Ależ apetycznie wygląda to ciasto! Cudowne! Pozdrawiam i cieszę się, że trafiłam do Ciebie:) Będę chętnie zaglądać!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie:)
Witam,ciasto pyszne.Kolezanka mi podała,zaraz wypróbuję. Spróbuj i Ty;)
OdpowiedzUsuń