- 30g płatków migdałowych
- 125g masła
- 150g cukru
- 75g cukru muscovado
- 120g czekolady białej
- 1 łyżeczka miodu
- 2 jajka
- 1łyżeczka esencji waniliowej
- 75g mąki pszennej
- 3łyżeczki kakao i kawy
- 1/2łyżeczki proszku do pieczenia
Naczynie smaruje masłem lub olejem i wysypuje mąką. Użyłam naczynia 20x20cm.
Do garnka lub rondla o grubym spodzie włożyłam masło, cukier biały i muscovado, czekoladę, miód. Na małym ogniu wszystkie składnika roztopiłam i dokładnie wymieszałam a następnie pozostawiłam do ostygnięcia. W misce roztrzepałam mikserem jajka z esencją, dodałam masę i wymieszałam. Mąkę, kakao z proszkiem do pieczenia i kawą przesiałam i wymieszałam z masą. Ciasto przelałam do formy i posypałam płatkami. Piekłam w 180 stopniach 30-35 minut aż boki zaczeły odstawać od brzegów.
Pyszności!
Uwielbiam brownies i uwielbiam kawę - jak dla mnie połączenie idealne! :-)
OdpowiedzUsuńpyszności! kocham brownies:)
OdpowiedzUsuńPoczęstowałabym się takim kawałeczkiem:)
OdpowiedzUsuńZostało coś jeszcze?:)
Pozdrawiam i zapraszam do siebie na blog:)
Narobiłaś mi smaka tym dodatkiem kawowym!
OdpowiedzUsuńDołączamy widzę że masz tu same pyszności, :)
OdpowiedzUsuńBoskie! Zachwycam się i pozdrawiam serdecznie:)
OdpowiedzUsuńWspaniałe brownie...
OdpowiedzUsuń