3 lipca 2015

Faszerowana pierś z kuraka.



  • filet z piersi kurczaka
  • masło 
  • 5 średnich pieczarek
  • 2 plasterki sera żółtego
  • szalotka
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz, słodka papryka, czosnek granulowany.


do obtoczenia: mąka, jajko, bułka tarta


Piersi z kurczaka dokładnie rozbijamy, nacieramy solą, pieprzem, słodką papryką, czosnkiem granulowanym. Pieczarki kroimy w drobną kostkę i smażymy do odparowania nadmiaru wody, doprawiamy solą i pieprzem. Szalotkę kroimy w kostkę, posoloną podsmażamy na złoto. Pieczarki i cebule mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Na nasze płaty z kurczaka układamy plaster żółtego sera, farsz z pieczarek i cebuli, posiekaną drobno natkę pietruszki oraz małą kosteczkę zimnego masła. Roladkę zawijamy dokładnie, obtaczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na głębokim oleju.  

1 komentarz: