- filet z piersi kurczaka
- masło
- 5 średnich pieczarek
- 2 plasterki sera żółtego
- szalotka
- natka pietruszki
- sól, pieprz, słodka papryka, czosnek granulowany.
do obtoczenia: mąka,
jajko, bułka tarta
Piersi z kurczaka
dokładnie rozbijamy, nacieramy solą, pieprzem, słodką papryką,
czosnkiem granulowanym. Pieczarki kroimy w drobną kostkę i smażymy
do odparowania nadmiaru wody, doprawiamy solą i pieprzem. Szalotkę
kroimy w kostkę, posoloną podsmażamy na złoto.
Pieczarki i cebule mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Na nasze płaty z kurczaka układamy
plaster żółtego sera, farsz z pieczarek i cebuli, posiekaną
drobno natkę pietruszki oraz małą kosteczkę zimnego masła.
Roladkę zawijamy dokładnie, obtaczamy w roztrzepanym jajku i
obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na głębokim oleju.
Smacznie wygląda ;-)
OdpowiedzUsuń