1,5 filiżanki cukru
cukier waniliowy
1/2 filiżanki gorzkiego kakao
2 łyżeczki sody
2 filiżanki gorącej wody
3/4 filiżanki oleju
2 łyżki octu
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
2 banany
(blaszka o wymiarach 30x30)
3 filiżanki mąki pszennej
Ciasto przygotowuje się podobnie do mufinek czyli w osobnych miskach miesza się suche i mokre składniki a następnie miesza wszytko razem. Ciasto przelałam do formy do pieczenia wyłożonej papierem, ułożyłam pokrojone banany i obsypałam mocno cukrem. Tak naprawdę nie wiem jak długo piekłam bo po 40 minutach w 180 stopniach z termoobiegiem nadal było niedopieczone. Najlepiej ciasto sprawdzać co jakiś czas patyczkiem . Naprawdę idealne, wilgotne i mocno aromatyczne...pyszne!
przepis pochodzi z bloga Kulinarne Spotkania
wierzę, że jest pyszne :)
OdpowiedzUsuńdużo kakao.. najpyszniej.
OdpowiedzUsuńrobiłam, bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie ...
OdpowiedzUsuńMocno kakaowe;)wyborne!
OdpowiedzUsuńpyszne czekoladowe ciacho:) pisze sie na kawaleczek a moze nawet i dwa:)
OdpowiedzUsuńwygląda super, kakao, banany pychotka!
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńwygląda świetnie i takie wysokie!Fajne zdjęcie :)
OdpowiedzUsuń