12 sztuk
- 2 szklanki mąki
 - 3/4 szklanki cukru
 - cukier waniliowy
 - 3 łyżeczki proszku do pieczenia
 - łyżeczka ekstraktu waniliowego
 - 60g roztopionego masła
 - 3 jajka
 - 2 czubate łyżki dobrej jakości kakao
 
dodatkowo:
- 80g czekolady deserowej pokrojonej w kosteczkę
 - czekoladowe kuleczki
 
Wszystkie składniki na ciasto
wymieszać mikserem. Do papilotek nałożyć ciasta do 3/4 wysokości.
Kawałki czekolady ułożyć i wcisnąć patyczkiem w ciasto, wierzch
posypać czekoladowymi kuleczkami. Babeczki piec w 190 stopniach
18-20 minut. Gotowe!
* Nie nazwałam ich muffinkami ze
względu na sposób przygotowania  (nie mieszałam osobno suchych i
mokrych składników)!
A mleko?
OdpowiedzUsuń