- 3 jajka
- 3 łyżki mąki
- Pół łyżeczki proszku do pieczenia
- Sól
Żółtka
należy wymieszać z mąką na jednolitą masę. Schłodzone jajka z solą ubijamy na
sztywno i dodajemy do masy z żółtek, mieszamy delikatnie. Na blaszce układamy
pergamin. Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni, wykładamy na pergamin masę.
Pieczemy około 15 minut. Omlet bez zbędnego tłuszczu gotowy!
Ciekawy, będę musiała wypróbować.
OdpowiedzUsuńUwielbiam omlety :) A jak uformować taki ładny kształt? Pomagałaś sobie tortownicą? :)
OdpowiedzUsuńmasa jest wyjątkowo puszysta i bardzo łatwo uformować z niej ładny okrągły kształt
UsuńŚwietnie wygląda:-) i pewnie równie dobrze smakuje:-)
OdpowiedzUsuń